CEDOC stärker sin position i Finland

CEDOC stärker sin position i Finland genom att utse Koneturva OY till Certifierad Partner för programvaran CEDOC. Som Certifierad Partner ges möjlighet att sälja, uträtta support och att utbilda i CEDOC, en av Europas ledande mjukvaror för CE-märkning och maskinsäkerhet.

– Finland har många intressanta industrisegment, exempelvis livsmedelsbranschen och är därför en mycket viktig marknad för oss. Därför är vi väldigt glada över att Koneturva OY blir vår partner i Finland, säger Dan Assarsson, vice VD på JL Safety.

Mjukvaran CEDOC syftar till att förenkla arbetet med maskinsäkerhet och CE-märkning och bygger på EU:s maskindirektiv och användning av arbetsutrustning. För att göra CEDOC den marknadsledande mjukvaran i Europa, krävs marknadskännedom och branschexperter inom respektive marknad. Därför certifieras partners på dessa marknader, även kallat Certifierad CEDOC Partner.

– Koneturva är en perfekt partner för oss. De liknar oss på många sätt, då de är experter på maskinsäkerhet och har ett brett nätverk i Finland, säger Dan.

– Vi är glada över att ha kommit i kontakt med JL Safety och CEDOC i Sverige. Genom programmet som vi både är återförsäljare för och använder i våra uppdrag, blir vi mer konkurrenskraftiga på vår marknad, Finland, säger Markku Ulvinen, Lead Expert på Koneturva Oy.

För mer information kontakta Dan Assarsson +46 511 79 88 01

CEDOC utvecklar och säljer den marknadsledande mjukvaran som förenklar arbetet kring maskinsäkerhet och CE-märkning av maskiner. CEDOC har utvecklats av maskinsäkerhetsföretaget JL Safety. JL Safety är marknadsledande avseende praktiska riskbedömningar och har aktivt arbetat med riskbedömningar och CE-märkningar sedan 1995. https://www.cedoc.se/

Koneturva Oy är ett företag som är specialiserat på maskinsäkerhet i Finland. De har mångårig erfarenhet inom området, och arbetar med maskinsäkerhet och utbildning inom nästan alla industriella sektorer. https://koneturva.fi/en/home/