Cykla säkert och hållbart med Team Rynkeby

Katarina Carlsten från välgörenhetscykellaget Team Rynkeby Skaraborg besökte JL Safety och Cedoc vid huvudkontoret i Skara för att diskutera säkerhet och hållbarhet under hennes cykelresa ned till Paris med målgång 15 juli 2023.

– Det är viktiga frågor och absolut betydande för att vi ska klara cyklingen tillsammans säger Katarina.

Katarina jobbar till vardags i Götene på Vatten och Värme som VA-chef.

På fritiden gillar hon att vara aktiv men jobbet började ta över för mycket. Då träffade hon en befintlig Team Rynkeby medlem på en sportbar och inom bara några dagar var hon ambassadör samt skulle ta sig an uppgiften att cykla från Skövde till Paris på 1 vecka!

Samlar in pengar till cancerforskning

Team Skaraborg består utav 19 cyklister och ett serviceteam. Alla har ett gemensamt mål att samla in pengar till cancerforskning samt klara av att cykla genom Europa tillsammans. Just tillsammans nämner Katarina är väldigt viktigt för att teamet ska lyckas och det är något hon trycker mycket på i samband med alla events dem är ute på, senast SM-veckan i Skövde.

– Alla ska få vara med och bidra oavsett bakgrund och tidigare träningsnivå. Det viktiga är att få folk att börja röra på sig samt att vi alla kan bidra till barncancerforskning, hjärnfonden och andra viktiga organisationer säger Katarina. Hon fortsätter, för att få vara med och cykla måste man ha fyllt 18 år, i övrigt är det en bra spridning på medlemmarna. Alla är välkomna i organisationen och det finns deltagare från olika branscher, vi pushar och hejar på varandra för att nå framgång tillsammans.

Katarina Carlsten från cykelorganisationen Team Rynkeby Skaraborg med Stefan Gustafsson Ledell och Dan Assarsson från JL Safety

Katarina Carlsten från välgörenhetscykellaget Team Rynkeby Skaraborg med Stefan Gustafsson Ledell och Dan Assarsson från JL Safety och Cedoc.

Hållbarhet och säkerhet är avgörande

Katarina är bekant med JL Safety och Cedoc sen tidigare, ni jobbar med viktiga saker som ”säkerhet” och CE-märkning av maskiner. Just säkerheten är betydande när man ska cykla i grupp under längre tid. Det är viktigt att följa rutiner och kommunicera samt respektera varandra för att undvika en olycka. Det är roligt att vi kan göra något tillsammans för miljön också, att cykla är hållbart och främjar både miljö och individens hälsa. Att JL Safety och Cedoc är med och bidrar är jättekul och pengarna går till något bra. I utbyte ställer vi exempelvis upp på intervjuer, gör marknadsföring och visar företagsloggor. Det företagen gör är betydelsefullt för forskningen men de gör också sina medarbetare en möjlighet att kunna röra på sig för att må bra. Cykling kan även främja aktivitet hos ungdomar och det är viktigt att kommande generationer slussas in i verkligheten i tid. Hållbarhet och säkerhet är aspekter som kommer vara avgörande i framtiden och förmodligen en avgörande faktor vid val av både arbetsplats och fritidsaktivitet.

Stort tack JL Safety och Cedoc för ert bidrag till Team Rynkeby! Ni räddar liv.

Vi är mycket glada att få vara med på Katarinas och Team Rynkebys resa till Paris, vem vet vi kanske ses vid målgången 15 juli 2023. Vill ni också bidra till Team Rynkeby, läs mer nedan: https://www.team-rynkeby.se/ – alla bidrag är viktiga!

Vi stödjer barn med alvarliga sjukdomar 2023 - Bronze Sponsor - Team Rynkeby