Äntligen - här är CEDOC's nya huvudkontor

CEDOC har precis flyttat till sitt nya huvudkontor i Science Park, Skövde. Här sitter de bekvämt på fjärde våningen med närhet till Högskolan i Skövde och tusentals kompetenta IT-entreprenörer.

Läs mer här

Är du vår nya kollega?

Just nu söker vi en kollega till rollen som Account Manager på CEDOC!

Läs mer om tjänsten här

CE vs UKCA - Obestämd förlängning av CE-märkning i UK

Sedan Storbritannien gick ur EU har CE-produktmärkningen fortfarande godkänts och företag har således kunnat använda antingen UKCA- eller CE-märkningen. Nu har ett nytt beslut fattas.

Läs mer om nya beslutet

Tidslinje över maskinförordningen

Den 18 april i år röstade EU-parlamentet igenom maskinförordningen 2023/1230 och i juni publicerades maskinförordningen i "Official Journal".

Läs mer här

Nu lanserar vi ny licenstyp!

Det har länge varit stor efterfrågan på en licens som inte kräver en egen licensserver. Från och med idag erbjuder vi det.

Klicka för att läsa mer

Maskinförordningen ersätter maskindirektivet

Den 22 maj tog EU-kommissionen ett beslut om att förverkliga maskinförordningen. Likt maskindirektivet ställer maskinförordningen krav på tillverkare av maskiner att skapa säkra maskiner för slutanvändarna, exempelvis till dig som maskinoperatör.

Lär dig mer här

Hållbarhet och säkerhet är avgörande

Katarina Carlsten från cykelorganisationen Team Rynkeby Skaraborg besökte JL Safety och CEDOC vid huvudkontoret i Skara för att diskutera säkerhet och hållbarhet under hennes cykelresa ned till Paris med målgång 15 juli 2023.

Cykla säkert och hållbart med Team Rynkeby

Nu stärker vi vårt erbjudande ytterligare

Alla har rätt till en säker arbetsplats. Nu tar vi ännu ett steg närmare vår mission, genom att introducera Safety Concept för våra kunder.

Vi introducerar Safety Concept

CEDOC + Windows 11 = Sant!

Nu när många kommer tillbaka efter semestern får vi en del frågor kring CEDOC och Windows 11. "Fungerar CEDOC i Windows 11?" är den vanligaste frågan vi får och svaret är JA! Använder du CEDOC är det inga problem med att uppdatera din dator till Windows 11. 

Läs mer här

Invigning av JL Safety West - 1 september 2022

Den 1 september 2022 slår JL Safety upp dörrarna till det nya kontoret vid Säveån i Göteborg, ett stenkast från E20. I samband med detta vill vi bjuda in våra kunder och partners till ett fullspäckat invigningsseminarium. Välkommen att besöka våra nya lokaler i höst.

Information och anmälan

Funktioner i CEDOC 3.3.0

I CEDOC 3.3.0 finns Direktivet för användning av arbetsutrustning 2009/104/EG med på samtliga 8 språk. Det möjliggör att kombinera riskbedömningen för maskindirektivet med användarperspektivet för arbetsgivarens skyldigheter och organisatoriska krav.

Klicka för att läsa mer

Ny version av CEDOC

Nu släpper vi CEDOC 3.3.2, nedan berättar vi om några nya funktioner i 3.3.2. Använder du CEDOC och önskar uppdatera till senaste versionen hittar du uppdateringsfilen under uppdateringsfliken.

Klicka för att läsa mer

Säkerhet ger hållbarhet hos livsmedelsjätten Fazer

Maskindirektivet handlar mycket om sunt förnuft i konsten att skapa en säker arbetskraft. – Men nu gör vi det ännu bättre, tack vare JL Safety och CEDOC, säger Dario Dzananovic, platschef på Fazers bageri i Lidköping.

Säkerhet ger hållbarhet hos livsmedelsjätten

Nyhet: ELMIA Automation 2022

Efter 4 intensiva dagar på Elmia mässan kan vi summera det med ordet succé. Vi ställde upp en racingsimulator tillsammans med RaceMore och hade genomfört en riskbedömning på denna vilket lockade många nyfikna besökare till vår monter. Varje dag var det högt tryck och vi hade över 100 förare varje dag.

ELMIA Automation 2022

Maskinsäkerhet i ständig utveckling

För 20 år sedan såldes den första licensen. Nu släpps CEDOC 3.3 med många nya funktioner som gör det ännu enklare att identifiera risker, eliminera dem – och dokumentera din riskbedömning.

Maskinsäkerhet i ständig utveckling

Pressmeddelande: Maskinsäkerhetsprogrammet CEDOC förbereder sig för framtiden

Det har nu gått 20 år sedan generation ett (1) av CEDOC utvecklades och sålde sin första licens. Två (2) generationer och 800 licenser senare släpps nu CEDOC 3.3, med många nya funktioner, och som förbereder industrin på nästa generation maskinsäkerhetsprogram, CEDOC 4.0.

Maskinsäkerhetsprogrammet CEDOC förbereder sig för framtiden

Pressmeddelande: CEDOC 20 år!

Det har nu gått 20 år sedan första licensen för CEDOC såldes till Tomas Fridh på Mastec LPI AB. Utvecklingen har varit positiv och mycket har hänt under dessa 20 år, där programvaran gått från att vara ett enkelt program för eget bruk till att vara den marknadsledande programvaran som förenklar arbetet kring maskinsäkerhet och CE-märkning.

Maskinsäkerhetsprogrammet CEDOC firar 20 år

Pressmeddelande: CEDOC stärker sin position i Finland

CEDOC stärker sin position i Finland genom att utse Koneturva OY till Certifierad Partner för programvaran CEDOC. Som Certifierad Partner ges möjlighet att sälja, uträtta support och att utbilda i CEDOC, en av Europas ledande mjukvaror för CE-märkning och maskinsäkerhet.

CEDOC stärker sin position i Finland

Pressmeddelande: CEDOC utökar samarbetet i Norge

CEDOC utökar samarbetet i Norge genom att ingå ett partnerskap med Automasjon & Sikkerhet AS. Partneravtalet innebär att Automasjon & Sikkerhet AS blir Certifierad Partner för programvaran CEDOC. Som Certifierad Partner ges möjlighet att förmedla affärer, utföra grundläggande support och utbilda i CEDOC, i första hand på landets språk.

CEDOC utökar samarbetet i Norge

Pressmeddelande: Vi stärker vår marknadsposition i Sverige

Under våren 2021 stärker CEDOC sin marknadsposition genom att ingå i ett strategiskt samarbete med SIS, Svenska Institutet för Standarder. Syftet med samarbetet är att gemensamt öka säkerheten på svenska arbetsplatser – säkra maskiner för alla!

Vi stärker vår marknadsposition i Sverige